Background

Monday, 22 June 2015

Tokyo, Japan - Day 5 (16 June 2015)


Final day is finally here!!! Tak nak balik boleh tak??? Nak duk sini jeeeee...


So untuk hari terakhir ni, kami sempat pergi ke 3 tempat. Pertama kami pergi ke Asakusa. Kat sini banyak old shrine. Meriah!!! Tak lama pun kami kat sini. Dah puas posing amek gambar, then we make a move.































Boleh nampak Tokyo Skytree dari sini. Tapi tak sempat nak pergi...
Next kami pergi ke Ueno semula.. Sebab nak makan kebab lagi!!!! Hahahaha :D then nak beli barang sikit. So kat Ueno dah tak snap gambar dah. Lepas settle kat Ueno, kami naik train Ginza Line ke YOYOGI UEHARA. Kat sini ada Tokyo mosque. Alhamdulillah, ada kesempatan menjejakkan kaki ke sini walaupun agak jauh :)























Overall, untuk kos perjalanan subway (train) sahaja, kami habis total ¥6000. Hohoho :D Ok la tu kan. Yang penting puas berjalan. Hehehe..


Alhamdulillah... Selesai sudah pengembaraan JOM REDAH JEPUN kami. Walaupun segalanya berlaku secara last minute, kami masih mampu melaluinya. Acewahhh... Sebenarnya dari hari nak balik dari DisneySea dah macam berat hati nak balik Malaysia. Tak tau kenapa. Mungkin sebab terlalu sukakan attitude and life style mereka yang sangat tip top. Jauh bezanya dari Malaysia. Jangan nak cakap kat Wawa 'ha, pergi la duk sana. Tak yah balik Mesia!!!'. Memang kena tembak pusat nanti kang!!!..

Haha :D ok la.. Up to that je rasanya untuk trip Tokyo Jepun ni. Should you guys nak apa-apa maklumat tambahan, please leave a comment below k.. InsyaAllah Wawa share mana yang mampu. Tak mau segan-segan ye ye ye..


Salam Ramadhan semua!!!


1 comment:

  1. duduk la jepun tu. balik malaysia pujuk husband suh pindah jepun. heheheh!

    ReplyDelete