Background

Thursday, 20 June 2013

Chef Chef Chef (19 June 2013)


Ok janji!!! Ni entry paling short!!! an event of launching of Chef Jo's new mobile application :) Yang berlangsung di Cyberview Resort & Spa Cyberjaya.






Saturday, 1 June 2013

Hujung Rintis, Perak 2nd Trip (30-31 Mei 2013)


Hikhik... Lagi ke sini kali ni. Untuk presentation paper work. Presentation tu berjalan pada malam hari. so kita proceed dengan cerita pada hari kedua terus ye ye ye.

Kali ni punya trip kami sekumpulan kecil je. So pagi tu kami dah dibawa masuk ke kebun kelapa sawit NAIK KUBOTA. Ko hado!!! Nan hado kan!! huhu~ 1 Kubota leh naik 4 orang. So kami ade 2 kubota.




Ada sesiapa tahu ni sarang burung apa? Wawa tak hengat la. Tapi sarang ni memang banyak kat sini. So penduduk kampung boleh jual ;D


So dah sampai ladang kelapa sawit, mari kita belajar mengait. Mampu??










Tengok abang ni mengait, senang je....

video

Video percubaan kami nak mengait ade tapi besar sangat la... Malas nak hedit!!! Hahaha :D Failed!!! Hahaha :D Lawak!!!

Habis tu, kitorang bawa semua hasil pergi timbang. Huhu~


Settle semua, tiba-tiba abang tu cakap ada orang kampung buat tahlil dan ajak kami semua datang. What?? Mana ade baju sesuai. Makanya nak tahu apa dia?? kami selamba pakai baju yang kami pakai tu ke kenduri orang. Makcik pakcik tu semua kata "ala....tak peeeee". Segan hokey!!!




After that, kitorang dibawa ke IKS membuat ikan masin.




Best kan!!! Ha~ final activity adalah tengok sunset :)





Esok pagi tu kami semua balikkkk.. Yeay.. Alhamdulillah semua berjalan lancar. Terima kasih penduduk kampung sebab sudi terima kehadiran kami dengan tangan terbuka tanpa mengharapkan wang sesen pun dari kami.