Background

Tuesday, 23 June 2015

Anugerah Allah - ANAK


I just want to share some thoughts. Dah post kat FB dah before this. Now nak share kat sini pula =)

Tatkala banyak pasangan yang menginginkan anugerah Allah yang terindah itu, masih ramai lagi yang menolak rezeki itu.. antara yang menolak adalah:

1) Yang membunuh atau membuang anak
2) Yang menggugurkan kandungan
3) Wanita yang beralasan ingin menjaga bentuk badan...

4) Lelaki yang bimbang dan risau tidak mampu untuk menanggung


Beberapa ayat Al-Quran ada menyebut:

"Dan janganlah kamu membunuh anak-anak kamu kerana takutkan kepapaan; Kamilah yang memberi rezeki kepada mereka dan kepada kamu. Sesungguhnya perbuatan membunuh mereka adalah satu kesalahan yang besar." - Surah Al-Israa'. Ayat 031.

"Syaitan itu menjanjikan (menakut-nakutkan) kamu dengan kemiskinan dan kepapaan (jika kamu bersedekah atau menderma) dan dia menyuruh kamu melakukan perbuatan yang keji (bersifat bakhil kedekut); sedang Allah menjanjikan kamu (dengan) keampunan daripadaNya serta kelebihan kurniaNya dan (ingatlah), Allah Maha Luas limpah rahmatNya, lagi sentiasa Meliputi PengetahuanNya." - Surah Al-Baqarah. Ayat 268.
 
Yakinilah dengan sepenuh hati bahawa setiap anak yang lahir ke dunia, Allah S.W.T. telah menjamin rezeki untuknya.

Jika kita tidak yakin dengan rezeki Allah, maka Allah pun tidak yakin untuk memberikan rezekiNya kepada kita.

Nota kaki: ‪#‎justsay‬ ‪#‎banyaksangatkes‬

Monday, 22 June 2015

Tokyo, Japan - Day 5 (16 June 2015)


Final day is finally here!!! Tak nak balik boleh tak??? Nak duk sini jeeeee...


So untuk hari terakhir ni, kami sempat pergi ke 3 tempat. Pertama kami pergi ke Asakusa. Kat sini banyak old shrine. Meriah!!! Tak lama pun kami kat sini. Dah puas posing amek gambar, then we make a move.































Boleh nampak Tokyo Skytree dari sini. Tapi tak sempat nak pergi...
Next kami pergi ke Ueno semula.. Sebab nak makan kebab lagi!!!! Hahahaha :D then nak beli barang sikit. So kat Ueno dah tak snap gambar dah. Lepas settle kat Ueno, kami naik train Ginza Line ke YOYOGI UEHARA. Kat sini ada Tokyo mosque. Alhamdulillah, ada kesempatan menjejakkan kaki ke sini walaupun agak jauh :)























Overall, untuk kos perjalanan subway (train) sahaja, kami habis total ¥6000. Hohoho :D Ok la tu kan. Yang penting puas berjalan. Hehehe..


Alhamdulillah... Selesai sudah pengembaraan JOM REDAH JEPUN kami. Walaupun segalanya berlaku secara last minute, kami masih mampu melaluinya. Acewahhh... Sebenarnya dari hari nak balik dari DisneySea dah macam berat hati nak balik Malaysia. Tak tau kenapa. Mungkin sebab terlalu sukakan attitude and life style mereka yang sangat tip top. Jauh bezanya dari Malaysia. Jangan nak cakap kat Wawa 'ha, pergi la duk sana. Tak yah balik Mesia!!!'. Memang kena tembak pusat nanti kang!!!..

Haha :D ok la.. Up to that je rasanya untuk trip Tokyo Jepun ni. Should you guys nak apa-apa maklumat tambahan, please leave a comment below k.. InsyaAllah Wawa share mana yang mampu. Tak mau segan-segan ye ye ye..


Salam Ramadhan semua!!!


Tokyo, Japan - Day 4 (15 June 2015)


Hari ni adalah hari yang paling kami berempat tak sabar nak tunggu!!! DisneySea Day!!! Horey!!!!! Tiket kami dah beli online a week before departure. Tiket DisneySea sama je dengan harga Disneyland which is ¥6900.


Kat sini tak banyak nak dicerita. Banyak gambar je. Melalui gambar, ada caption. Ok!!! Have fun browsing dear!!!






































Ramai tengah tunggu 1st show kat entrance Disney Dea








Assistance Dog is allowed. Cek google what is their function hokey. Pets lain tak boleh bawak, Kena tinggal kat boarding school yang disediakan.. huhu~








Tak sampai setengah hari dah kena charge GoPro. Nak wat cemane, Banyak sangat moment nak kena capture @_@
























Highland Tower ni best. Tapi sayang tak boleh record kat dalam :D



















Jom masuk volcano!!!






Mermaid area!!! Hajat hati nak tengok mermaid show. Tapi semua in Japanese language. So cancelled!!! huhu~
Comelkan bekas die!!!































Disney 11

















































Sorry kawan-kawan sebab tak dapat upload semua video.. Banyak sangat!!! Hehehe :) Hope all of these will brings you to DisneySea secara fantasi... @_@

Till we meet again Disney!!! Thank you for having us!!! Such a great experience!!!