Background

Thursday, 18 June 2015

Tokyo, Japan - Day 2 (13 June 2015)


Hari kedua di negara matahari terbit kini bermula. Hari kedua ni, kebetulan ada sorang kawan Liana yang kerja kat Jepun, willing to be our driver and tour guide, Huhu~ Dia bawak tempat jauhhhhhh punya @_@ Kami sewa 1 kereta Toyota (¥6000), bayar duit minyak (¥3000) dan tol (¥3000) untuk 1 whole day. So we are proudly present to you, AFIQ =)



Sempat singgah beli eskem. Afiq kata yang ni boleh makan. So jom makan!!! @_@

Hari kedua, kami ke Kawaguchi =) Hoyeh hoyeh!!! Honestly, jauhhhh sangat tempat tu. Tambahan pula dengan traffic congestion. Sepatutnya dalam 2 jam dah boleh sampai. End up kami habiskan masa plus minus 3 hours jugak dalam kereta. Afiq kata pelik sebab sepanjang pengalaman dia, tak pernah lagi tempuh jem cenggitu kat highway. Huhu~ Tak pe la, dah rezeki kami cenggitu @_@ A few pictures sempat snap masa on the way tu.


Nampak tak?? Comel tak??? Construction area =)
Setelah kematu duk dalam kereta sangat lama, akhirnya kami sampaiiiii...

Sepatutnya boleh nampak Mount Fuji kat belakang tu




Lavender


Malangnya, bukan rezeki kami untuk melihat keindahan Mount Fuji sebab time tu tengah berkabus. Sokay, nanti ada rezeki datang lagi ye ye ye =)

Perjalan diteruskan lagi menuju ke Gotemba Premium Outlet. Kalau dari area Mount Fuji ni tak jauh dah. Dalam 20-30 minutes. Jenjalan window shopping je.. Window sangat!!! Hahahaha :D






Kat sini ada prayer room. Bersih kemas. Telekung pun ada disediakan.





Fakta - Kat premium outlet ni ramai yang bawak pets (dog). Comel-comel =)

Dah penat berwindow shopping, kami semua lapar sebab tak makan tengahari. Makan pagi je before keluar pagi tadi. Huhu~ So here we go!! Sushi!! Sedap dan murah,..


Sambil menunggu nombor kami. Ramai :D


Nampak tak tu ramai lagi tunggu turn. Huhu~

Dek kerana terlalu bosan. Kaki pon nak snap @_@

Tada~ Semua order melalui screen ni. Nanti train sushi tu akan hantar. Hehe :)





Fried Prawn

Tuna


Grilled Salmon

Fries

Green tea at FOC

Hamek kau!!!

Cemane harga dia??? Each plate warna merah dan hitam ¥100, bowl putih ¥300. Lain-lain ikut harga dalam menu =) Considered as murah!!! Wawa order yang masak je semua. Tak de mentah-mentah. Geli nak makan. Hahahaa :D

Semua dah kenyang, lets make a move!!!

Sebelum kami dihantar pulang ke rumah, Afiq bawa pergi ke Tokyo Tower. 




Yang ini fefeeling Eiffel Tower @_@



Sekian sahaja untuk hari kedua.... Haaaa... Banyak lagi up coming!!! Wait patiently yaaaaaaa =)

6 comments:

  1. Oiiii puasa niiiii. Tempting sangat grilled salmon tu. Huwaaaaaa! Hai Afiq, thanks for accompany my sister & her friends. Nanti balik Malaysia roger diorg & akak sekali kita blanje makan. Hahahahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang superb sedapppp....tak tipu... adik tengok ni pon rindu nak makan lagikkk!!! @_@

      Delete
  2. pergh. ini post graduated trip ni! bestnya!
    www.kaio.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha..lebih kurang la tuuu kaio @_@

      Delete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete