Background

Sunday, 28 December 2014

Muhammad Affendi & Azwa's Reception 13.12.14 (INFRA Bangi)

Alhamdulillah. Selesai segala majlis. Terima kasih buat semua family members, kawan-kawan yang  menjayakan majlis ini dan sentiasa ada dengan saya, juga buat semua yang terlibat secara langsung atau tidak dengan majlis ini. Terima kasih atas segalanya. Semoga Allah S.W.T melimpahkan kurnia buat anda semua.

Maaf jika ada kekurangan dari segala perkara, maaf andai kita tak sempat bersua, maaf jika ada khilaf sepanjang majlis berjalan.

Tak banyak nak di type kat sini, saya share pictures je k. Bak kata orang BIAR GAMBAR BERBICARA :D


For all those times you stood by me

For all the truth that you made me see
For all the joy you brought to my life
For all the wrong that you made right
For every dream you made come true
For all the love I found in you
I'll be forever thankful baby
You're the one who held me up
Never let me fall
You're the one who saw me through through it all

You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I couldn't see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldn't reach
You gave me faith 'coz you believed
I'm everything I am
Because you loved me

You gave me wings and made me fly
You touched my hand I could touch the sky
I lost my faith, you gave it back to me
You said no star was out of reach
You stood by me and I stood tall
I had your love I had it all
I'm grateful for each day you gave me
Maybe I don't know that much
But I know this much is true
I was blessed because I was loved by you



 

  





 












Sunday, 21 December 2014

My Solemnization 12.12.2014

Syukur ke hadrat Ilahi, atas segala kurnianya, saya kini bergelar isteri kepada Muhammad Affendi Bin Adzhar. Setelah segala liku yang kami lalui, kami kini sah suami isteri. Siapa sangka, perkenalan di Pangkor kini termetrai ikatan janji antara dua insan. Acewahhhh :D

Pagi hari nak nikah tu actually baru start berinai sebab last minute orang yang sepatutnya saya booking tu baru perasan dia ada booking lain. So saya jumpa henna (Pyqapy Henna) ni pun last minute yang mana dia tak available on Thursday night. Terpaksa la buat pagi sebelum nikah tu. Nasib baik la sempat.





Lepas je siap pakai inai, terus masuk bilik untuk make up. Nasib la sempat inai tu nak kering while waiting make up siap. Fuhhh.. Lepas solat Jumaat je, terus saya bergerak ke Masjid UPM dengan kakak and untie saya. Yang lain semua dah berada kat sana waiting kat rumah Mak Long saya since rumah dia dekat dengan Masjid UPM.

Sampai je, saya tengok ustaz pon dah ada. Time tu dah terus rasa Dag Dig Dug. Saya tengok muka bakal suami saya pucat. Pelik. Patut la, rupanya dia demam. Alahai…. Tak kisah la, selagi dia mampu meneruskan majlis, tu pun dah kira Alhamdulillah.



Berwakalah wali bapa kandung saya, setelah dua kali lafaz, saya sah isteri kepadanya. Syukur!!!






Dia telah menentukannya,
Kita bertemu dan bercinta,
Inilah oh takdirnya bukan kerana harta,
Inilah citra cahaya cinta.

Pintu hatiku telah kau buka,

Tak mampu ku menafikannya,
Kejujuran diberi,
Kasih datang terhenti,
Ini bahagia yang ku cari.


Sayangi daku,peluklah daku,
Janji denganku, semai cinta nan satu.

Tuhan menguji takkan berhenti,
Hanya ku pinta sama setia menjaga,
Hingga ke alam syurga.



Sungguh, saya kagum dengan insan bernama Muhammad Affendi bin Adzhar. Dia insan yang setia. Tak pernah saya ragui akan kesetiaannya. Wallahualam. Moga insan ini akan terus kekal setia pada Allah, pada saya. Semoga kasih sayang kami selamanya hingga ke hujung nyawa dan membawa ke syurga.



Gift dari family in law - seutas rantai dan gelang.. Tq mama & papa =)