Background

Monday, 14 December 2015

Program iSihat UPM Bersama Komuniti 2015 - The Summit Subang USJ (5&6 Disember 2015)


Program iSihat UPM Bersama-sama Komuniti 2015 ini adalah anjuran para pelajar dari pusat Kokurikulum dan Pembangunan Pelajar, Universiti Putra Malaysia. Ianya terdiri daripada pelajar-pelajar di bawah teras Pengurusan Majlis, Pengurusan Etiket & Sosial serta Pengenalan Bulan Sabit Merah Malaysia. 

Program ini juga berjaya dijalankan dengan kerjasama dari pihak The Summit Subang USJ selaku penaja tempat, Pusat Darah Negara (PDN) dan Pusat Kesihatan Universiti (PKU) Universiti Putra Malaysia.

Diterajui oleh 3 orang fasilitator iaitu Wawa, Pah dan Kak Ila, program ini telah berjaya dijalankan tanpa sebarang masalah.

Keseluruhan krew iSihat 2015


Persiapan untuk majlis perasmian

Persiapan pameran pemakanan sihat

Persiapan pameran AEDES

Persiapan kempen derma darah



Technical crews


Orang-orang kuat hadiah

Blood donation - Registration crews

Krew pameran pemakanan sihat

Sand Art Crews


AEDES Crews

Antara pegawai yang bertugas dari PKU untuk pemeriksaan kesihatan secara percuma



Akak ni jaga makanan untuk mereka yang telah menderma darah

A Doctor!!!






Pemantau, Encik Rizal sedang menjalani pemeriksaan kesihatan oleh Dr. Aditya




2 of 3 fasilitators. Wawa dan Pah


Light not so light meal with wakil pementau

Aerobic session

Our instructors


Cups song by student of Pengurusan Majlis Sem 1 2015/2016


Eh...suami pun datang nak derma darah @_@

With my beloved students sem 1 2015/2016 Pengurusan Majlis




Wrap up!!!!







"The road to success comes through hard, determination and sacrifice"

Good luck for your final exam.. Study smart!!!

Wish you all the best!!!

Sunday, 13 December 2015

Jump Street Petaling Jaya - 11 December 2015



Cuti cuti cutiiiii!!! Yeay!!! 11.12.2015, iaitu hari cuti sempena ulang tahun kelahiran Sultan Selangor!!!!! Daulat Tuanku!!!!
 
Jatuh pula hari Jumaat, so cuti jadi panjangggggggg... huhu~ So plan dengan Fendi dan adik-adik ipar, nak pergi Jump Street. Kami online booking session dulu since the management advise to book first sebab risau nanti ada yang melopong tak dapat lompat-lompat sebab full..

 
Ini payment kami.. Total untuk 4 jumpers dan socks.
 
Huhu.. So lepas solat Jumaat je, berdesupppppp terus ke destinasi. Cari tempat ni guna maps. Kelauttttttt.. Hahaha :D So untuk pengetahuan semua, lokasi Jump Street ni adalah betul-betul dalam area syarikat Bosch.. Memang pintu masuk kena melalui Bosch, then lokasinya adalah belakang daripada building utama Bosch tu. Jump Street ni dibuat dalam ala-ala warehouse gitu. Parking should be no problem.
 
And the best thing is, time ni tengah sakit gigi. Gusi bengkak sampaikan muka pun naik bengkak!!! Tapi hado den kesah??? Den rodah jo!!!! Hahaha :D






Locker disediakan. Ermmm.. Harga tak berapa ingat. If I'm not mistaken RM4 for 2 hours



Dengan sentokin pun nak selfie... Adehhh!!! @_@

Special socks for jump



 
Ada macam-macam stunt boleh buat kat sini. Ada normal trampoline, slam dunk, foam pit, dodge ball.. Owh ya, tak lupa kemudahan kat sini, selain dari locker, ada juga surau, toilet, café dan ruangan menunggu untuk yang tidak join main lompat si katak lompat. Hehe :)
 
Nak tengok aksi kami tak?? Hahaha :D Tengok kat dalam video bawah ni k. Jangan gelak tau. Kalau nak gelak, simpan je dalam perut...kikiki :D