Background

Monday, 17 August 2015

Ayu Nazreena's Reception (09.08.2015 & 16.08.2015)

 
Bulan ni busy dengan wedding sepupu. Syukur semua berjalan dengan lancar. Its just that, on 07.08.2015 tu, hari Ayu nak diakad nikahkan, nenek Wawa tak sihat. Bila Wawa bawa ke klinik, rupa-rupanya atok Hypo. Kena masuk ward. So on that day, tatkala yang lain menyaksikan keindahan 2 jiwa disatukan, Wawa sacrifice untuk temankan atok naik ambulance dari Klinik Kesihatan 1 Malaysia Sri Serdang ke Hospital Serdang, dan terus ke wad kecemasan. Alhamdulillah la atok hypo tetapi sedar. Sebab pernah sebelum ni atok hypo sampai tak sedarkan diri. Hurmmm... Paling kesian, ingat dapat la keluar petang, rupanya kena tahan wad. Maka atok pun kena la bermalam. Kesian atok. Dia duduk kat hospital tu sampai tangan semua bengkak kanan kiri sebab asyik kena cucuk amik darah, masuk air lagi. At last, doctor terpaksa masukkan air ikut kaki.. SubhanAllah. Allah je  yang tahu perasaan kami sekeluarga masa tu.
 
 
 
 
 
Apa pun, Alhamdulillah, majlis resepsi Ayu berjalan lancar pada 09.08.2015 di Kolej Ke-11 UPM. Bertemakan merah nya mak ngah, kami dapat berkumpul 1 keluarga kecuali atok dan cik sal yang mengambil alih jaga atok di hospital.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
video
 
Haaa... Tu dia!!! Merah Mak Ngah!!!
 
Hahaha :D Then on the next week 16.08.2015 pula adalah majlis bertandang di sebelah pihak lelaki yang bertempat di Batalion 4 Semenyih. Kat sini tak banyak sangat gambar. Huhu~
 
 
 
 
 
Alhamdulillah.. Bertambah lagi ahli keluarga anak cucu Zainab Omar :)
 
Semoga ikatan kekeluargaan bahagia selamanya =)
 

Sunday, 2 August 2015

Open House Wawa (01 Ogos 2015)


Alhamdulillah.. Sempurna sudah majlis makan-makan yang dianjurkan Wawa dan suami. Tak buat besar-besaran pun. Buat ala kadar je. Alhamdulillah ramai yang datang bertamu ke teratak comel kami :) Thank you for those yang hadir.

Tuan rumah tak sempat nak snap gambar langsung sebab melayan para tetamu yang datang. Yang ada ni pun hanyalah dari rakan-rakan yang hadir. Huhu~

Untuk hari makan-makan ni, Wawa masak soto ayam, nasi impit, begedil ayam, macaroni bakar (paling cepat habis) hahaha :D then Mama Wawa ada masakkan kuah kacang. Cukup la kot. Tu pun pun hamper tak menang tangan. Sebab asalnya nak mula masak Jumaat malam. Alih-alih, regulator dapur pula rosak. Ayayai.. Makanya semua start masak hari Sabtu pagi tu sendiri. Alhamdulillah sempat siapkan semua sebelum jemputan datang :D And terima kasih buat Mama and Along yang hadir untuk memberikan bantuan di saat-saat akhir :) Syukur semua kata sedap. Mom In Law pun tambah tambah makannya. Weeehuuuu~

So ni je la gambar ye ye ye :D

P/s: Maaf tuan rumah agak selebet. Nak mekap tak sempat. Miahahaha :D