Background

Friday, 6 June 2014

Aidilfitri 2014


Aidilfitri, hari bahgia, hari yang muliaaaaa..... (Ok jom sambung nyanyi).. Hikhik :D

Salam Aidilfitri semua.. Bersempena bulan indah ini, wawa nak mohon ampun dan maaf kalau selama ni ada sebarang kekhilafan. Diri ni tak sesempurna mana pun. Sentiasa ada cacat cela di sana sini. Maaflan wawa dari hujung rambut ke hujung kaki. Halalkan segala makan dan minum.

Ni nak cerita perjalanan raya wawa ni. Haaaa.. This time around wawa beraya di Kelantan. Al-kisahnya, a week before raya along, abang, mama n papa dah gerak ke sana dulu since wawa baru kerja kat new company so tak leh nak apply cuti. So plan nak tumpang sesiapa la untuk ke sana. Carik punya carik Alhamdulillahhhhh ade member sorang ni sudi tumpangkan since die pun duk area sana. Namanya Ayumie. (Tq awak sudi tumpangkan kita). Ok, tak sabar dah ni nak g Kelantan.. Hahaha :D

Nak dipendekkan cerita, pada hari kejadian nak g Kelantan tu, dah excited bangun awal pagi g rumah member ni sebab dah janji nak gerak awal. So kitorang memang dah gerak awal dah ni naik kereta. Sekali belum sampai Gombak, perghhhhhhhhhhhhhhhh, panjang weyh kereta.... Tak bergerak. Apakah??? Makanya, suami member ni kata nak patah balik dan gerak petang je. Sebenarnya betul la tu. Siapa larat nak tempuh jem cenggitu kan.

Wawa pun call mama bagitau sekian dan sekian. Alih-alih mama kata "adik naik flight la. G check tiket, beli tiket hari ni jugak, guna kad mama". Aikk...mama ni rindu kat wawa sangat ke?? sampai tak leh tunggu. hahahaha :D Makanya, bukan wawa yang booking tiket, akak yang tolong bookingkan tiket since wawa tak leh tengok HP lelame duk dalam kereta. Fenin!! Huhu~

Time ni tunggu flight kat airport :)
Dah settle dapat tiket schedule, sampai je rumah member tadi, terus gerak ke rumah tunang mintak tolong hantarkan ke Subang Airport since wawa naik Malindo. Dah check in siap, fewwwwww~ wawa pun sampai ke destinasi. Time sampai tu dah nak berbuka dah. Kakak wawa pick up kat airport :) So berbuka pun kat dalam kereta. Hehe :) Alhamdulillah sampai juga kat Kelantan pada 26.07.2014.

Esok paginya, mama bawa jalan-jalan kat Pasar Siti Khadijah. Hikhik :D Selama ni dengar je pasal tempat ni. Tercapai juga hajat nak ke sini. Kat sini mama and papa beli la barang-barang sikit untuk masak malam raya nanti :)




Pada belah petang pula, papa ajak g masuk kebun kutip durian... Wahhhh... Dah lama kot tak masuk dusun durian. Punya la teruja. Hahaha :D


Ha, sanggup redah segala semak untuk sampai ke destinasi. Pacat pon pacat la.. Janji sampai!!!

Dah sampai dalam kebun, jangan kata durian, rambutan, limau, manggis pon hade!!! Bestnyeeee :)





Haaa.. Best kan?? Tapi ada benda yang paling best!!! Wawa tak perasan pun ada pacat dah gugur kekenyangan hisap darah wawa... Nasib.. Kalau die masih melekat, surely wawa akan jerit Help Help Help!!!...  Hahaha :D




Darah tu tak nak berhenti pulak. Pastu ada makcik ni suruh sapu minyak gamat, then baru macam reda. Sebab katanya lubang darah tu besar bila pacat hisap darah... Errr.. Lebih rela derma darah pada PDN dari derma darah kat pacat. Hahaha :D

Malamnya pula wawa kakak and abang g jenjalan kat wakaf che yeh. Ha, ni pun salah satu tempat yang selalu kawan wawa cerita. Begitu rupanya tempat dia :D



Dapat makan satay ikan. Fevret!!!


Esok hari raya!! Esok hari raya!!

Yeay!!Raya!! Hahaha :D Macam kanak-kanak. Nah amek selpie selpoe di hari raya..





Next day, mama bawak jalan-jalan..


Ambuoih atok makan. Like a boss!!! :D

At Machimaram Temple. Salah Satu lokasi yang ada patung Budha besar.


So itulah cerita raya cik wawa kali ini..

Again, SALAM AIDILFITRI semua!!!!