Background

Monday, 25 November 2013

PD Scooter Day Ride (24.11.2013)


Hai semuaaaaaa... Hehe =) Semalam wawa join PD Scooter Day Ride.. Tak kisah scooter jenama apa dari mana, semua di alu-alukan untuk join. Haaaa.. Dah lama tak join aktiviti cenggini. Rindu pulak rasanya. Wawa jadi pembonceng je. Naik dengan tunang wawa. Huhu~ Kami bergerak dari rumah kami dengan 3 biji motor lagi since yang lain-lain ada yang dah gerak since malam hari Sabtu.




Moji and Halid in action

Haaa... Akhirnya sampai juga ke destinasi yang nak di tuju :) yeay!!! 






Manyakkkkk angattttt motornye :D

video

So bila semua dah settle down, kami bergerak 1 lokasi yang ala-ala dataran gittew.. Untuk sesi photoshoot. Area ni berdekatan dengan kem tentera tu.













Dahsyat tak camera man kami.. Hahaha :D
Dahhhhh... Saya nak posing pulakkkkk...

Owh!!  Saya bukan nak peluk dia ye3.. Hahaha :D
Ade je yang nak mengaco :D

Ha.. Hasil daripada ride ni, saya telah dianugarahkan kaki berbelang peringkat negeri. Hahaha :D Choiiii!!!


Ok semua.. InsyaAllah ade jeki, kita join ride lagi ye ye ye. Salam Ukhwah dari Cik Wawa Da Veronica. Salammmmm....


HIDUP SCOOTER UNTUK NEGARA!!! 

Saturday, 2 November 2013

Krabi Trip (20-24 October 2013)

Kali ni Cik Wawa Da Veronica berjalan-jalan ke Krabi Thailand bersama keluarga tershayammmm.... Mama ada, Papa ada, Atok ade, Along ade and Abang pon ada. Mihihi =) Gambar-gambar kat dalam ni semua ihsan dari blog kakak saya MiszBeauty Blogspot. Sebab semua gambar dari HP dia. Ha nengok tu beg Cik Wawa. Bukan sorang punya ye3. Nan Atok punya sekali..




Kami naik flight AirAsia. Sampai je Krabi, kami terus naik van menuju ke terminal sebab nak catch  boat ke Phi Phi Island. Ha hamek kau. Non stop.. Kesian Atok terpaksa ikut kami kesana kesini. Nasib Atok punya baju dalam backpack saya. Senang!!!











Yeay!!! Sampai!!! Sian Atok.. Dia ngadu fenin kepala. Mabuk laut la tu.. :D



So kami santai-santai tepi pantai dulu before berjalan mencari hotel. Phi Phi Island ni tak besar. Tak sampai sejam habis dah pusing pulau ni kalau tak berhenti berjalan. Jalannnnnnn je macam tak nampak orang jual kanan kiri.. Mampu??? Hahaha :D


Baru sampai dah teruja dengan kejernihan air kat sini. Seriously jernih dan cantik!! SubhanAllah :D








Grab for the map first. Nak cari jalan g hotel. Hehe :)










Kat sini banyak jual barang-barang snorkeling/diving. N murah sesangat!!!! Rugi tak beli.. Casing untuk HP masuk berenang dalam air pun ada...Terbaikkk!!!











Pancake (paling best adalah nutella/chocolate) adalah sesuatu yang wajib di makan di Krabi!!! Tak kisah la Phi Phi Island ke, Ao Nang ke, yang penting makan!!! Sebab??? Sedap die melampau!!! Tak jumpa kat Mesia.. Hahahah :D


Just for your info, setiap kedai kat sini, tak kira la kecik ke besar ke kedainya, mesti ada kucing. So pendapat saya, kucing ni ala-ala security guard la kat kedai tu. Miahahaha :D Dah la gemuk-gemuk tucennye.. Tembak pusat baru tau..


Masuk hari kedua, kami semua bersiap awal pagi untuk check out sebab nak breakfast and catch ferry untuk ke Ao Nang pula. Tapi tak de la terkejar. Masih sempat lepak-lepak bergambar tepi pantai.






Bak kata kakak saya "Adik ni, depan sepital pon nak bergambar!!!" Jawab saya "Biar la.. Adik kan model".. Miahahaha :D




Halamak!!! Tutop mata!!! Hahaha :D Benda paling rare yg ada kat Phi Phi Island ni!!!


























Tada~ Sampai dah kat Ao Nang!!! Have a rest jap.

 



Malam makan kat restoran lemon ni. Sedap tau. Harga pun ok. And HALAL!!! Tu yang paling penting. Nak ikutkan, boleh je berjalan kaki kalau larat nak ke restoran ni dari hotel, tapi mengenangkan ada orang tua, so naik tut tut je :)


Yang ni jalan-jalan kat Walking Street, Ao Nang, Krabi.


Dah penat, zassss tidosssss....

Sampai la hari terakhir trip ni sebab esoknye awal pagi dah nak balik. So 1 full day ni sempat la g naik gajah, snorkeling.. =)


Sebenarnya kecewa sebab gajah dah fully book. So merayu kat orang tu nak naik jugak. Pusing setempat pun takpe. Huuuu~ Mana nak tau kena booking. Tak sangka pulak gajah tu pemes @_@ xpe, next time dah tau benda ni, kita book awal-awal =)


Haha :D Kaki ada geli-geli juga pijak itu gajah!!! Geli weyh.. Bulu dia tajam-tajam. Mihihihi =)


So next, yang tua-tua duk kat hotel, kami g island tour!!! Yahoooooo~











Habis dari tu, kami balik hotel mandi swimming pool pulak. Hahaha :D Tak puas namanya.. pastu terus siap-siap g jenjalan for the last time..


So itu la tempat-tempat yang dilawati =)


Few tips kat Ao Nang:
  1. Kalau nak beli food, beli kat stall tepi jalan yang ada tulis HALAL. It is far far way cheaper than kat restaurant. Rasa pun sedap jugak
  2. Kalau nak g island tour, better ambil private boat. Meaning that tak campur dengan orang lain. Heaven weyhhh!!! You are free to do whatever you wanted to do and it is up to you how long you want to be at this island, this island and this island.
  3. There are 2 types of boat, speed boat atau long tail boat. Kami pilih long tail boat sebab nakpak ketradisionalannya.. hehe =)
  4. Jangan lupa makan pancake diorang!!! Murah dan sedap!!! Sorang boleh makan sampai 2 3 keping.. Hahahah :D
  5. Kalau nak beli barang-barang snorkeling/diving, Phi Phi Island adalah tempat paling ideal sebab sangat murah compared to Ao Nang.