Background

Saturday, 5 December 2015

Grand Lexis Port Dickson - Team Renang Negara (14-15 November 2015)


Tada... this time around, I'm going to bring all of you to the most expensive hotel that I've ever stay.. Hahaha :D My friends and I love to do thing di saat saat terakhir. Sama je macam pergi Tokyo that day. Tak sampai sebulan dari tarikh nak depart, baru buat keputusan nak beli tiket flight and plan for itinerary bagai. Huhu~ Bezanya kali ni jalan-jalan dalam Malaysia je. So, here we go!!! Port Dickson, Negeri Sembilan!!!

We manage to book Grand Lexis directly via email. Wawa direct email pada mereka and have been replied by their Senior Guest Services Assistant, Ms Shida. So booking dah confirm, apa lagi!!! Lets enjoy!!!

So 1st day before check in, we go to ALIVE 3D ART GALLERY kat PD ni. But we are not really satisfied with the lighting, sebab ada yang dah mati lampunya tapi tidak ditukar. Ke kami yang tak pandai snap gambar?? Atau kamera kami tak canggih?? Hahaha :D Boleh la.... Cuma dengan bayaran dia dan condition lighting yang banyak tak hidup, kami bagi 3 bintang out of 5 bintang.. Hikhik @_@


Non edited picture

Ramai pelajar sekolah buat rombongan

Yang gambar-gambar kat bawah ni dah edit SIKIT. Nak edit banyak-banyak tak berapa bijak.. huhu~

Kami tak ada tripod tinggi, so semua gambar berempat kamera adalah dari bawah. Tak nampak 3D sangat la. Hahaha :D



Kanak-kanak riang ditaman astakona

Ha, sepatutnya gambar 3D macam ni la. Tapi hanya bertiga @_@


Nampak tak point-point kat bawah tu?? Sungguh mengacau kebersihan gambar @_@


Penat tau posing baring-baring ni.. Hahaha :D



Dah habis dan penat bergambar, for sure la lapar kan kan kan. So jom pergi makan. Food court ni area depan sikit dari tapak pasar malam PD (dari PD menuju ke Teluk Kemang) sebelah kiri jalan. Masakan dia sedap-sedap dan harga sangat berpatutan. Serious tak tipu!!! 2 2 kedai tu pun sedap. Iaity kedai Kak Ju dan kedai Mutiara Tanjung. Masakan paling win adalah siput sedut masak lemak. Nikmat!!!!



Dah settle happy kan perut masing-masing, then we make a move to Grand Lexis!! Horay!!! Tak sabar!!!

Kami booking bilik PREMIUM POOL VILLA. Hargannya RM849.00nett per room per night. Lets check it out!!!

At the lobby area






Sea View..So bilik kami kat area sini la...



Team renang negara.. Macam hebat je semua ni nak berenang!!! Hahaha :D




2 x King size bed

Ayok... nanti ade orang skodeng @_@

Ha nampak tak apa tu?????

Tada~ Our private swimming pool!!! Weeehooooo!!!



Eh maaf la sampai snap benda-benda macam ni. Ye la, nak datang selalu kat bilik premium pool villa ni tak mampu. So bila dapat, ambil la peluang seadanya kan. Hehehehe :) Mohon jangan kecam saya pleashhhhhhhh @_@



Lagi kanak-kanak riang :D

Huhu~ Maaf la, banyak gambar perenang-perenang yang kurang sopan.. So tak leh upload. Tapiiiii..kawat bawah sikit ada la few pictures sebab time tu memang dikhaskan untuk sesi photoshoot. Sabar ye.. Sikit je lagi.. Teruskan penghadaman bacaan anda.. Hahaha :D

Ok, lepas dan mandi, kami semua keluar untuk dinner. Ala, makan kat gerai-gerai tepi jalan je.. Kalau keluar dari Grand Lexis ni, kedepan sikit je tak sampai pun main road, dah ade gerai sebelah kanan jalan. So makan kat situ je.. Hujan time tu sangat lebat, so redah je. Makanan dia sedap-sedap jugak dan harga berpatutan. Tom Yam die, umppphhh!!!!!!

Settle makan makan, we proceed to karaoke. Dekat juga dengan Grand Lexis dan gerai makan tadi. Namanya Bintang Karaoke. So dalam hujan yang dah reda tu, kami menyumbangkan suara agar turunnya lagi hujan. Kakakakaka :D


Ha nak tau tak? Tak nak tau, senyap!!! Kikiki.. Balik je dari karaoke, kami semua swimming lagikkkkk... Sampai kul 11.00malam. Hahaha :D So total berendam harini adalah selama 5 jam.. hokey good!!!

Habis 1st day, tada~ next day selepas subuh, terus siap-siap. Siap-siap nak pergi mana?? Pergi mandi pool lagi la. Miahahahaha... Sejuk-sejuk kul 7.00pagi tu dah berendam dah. Syiokkkkk...

Eh awakkkk...happy nye muka awakkkkk!!! @_@


Macam nak terbang pun hade ha... Hahahaha :D

Dalam air pun nak lambai-lambai... @_@



Owh ya..last minute, mama and kakak Wawa pun datang join berendam.. Mereka gerak pukul 7 pagi. Hahaha :D Sanggup semata-mata nak join. Tak kisah la since it is big enough to accommodate all of us kan.. So conclusion untuk hari kedua, kami berendam lagi 4 jam. Woohoo~ memang tanned kulit baq hangggg... 

Pukul 11, kami semua naik siap-siap untuk check out. Sempat je 1 jam siap semua. Kami bukan jenis mandi sorang 1 jam. Hahaha :D










Done check out, kami berposing dulu kat hotel sekejap.








Seterusnya, kami pergi lunch kat tempat semalam. Sebab puas hati dengan makanannya. Heheh :) 


Next we move on to BLUE LAGOON PORT DICKSON. Bergambar sekejap then terus balik. Sebab nak hantar kawan sorang ni ke rumah kakak nya di Sepang.


Nyawa

Abaikan segala jerawat yang ada @_@



So thats it for PD trip kali ni.

Friendship isn't about who you've known the longest. It's about who walked into your life, said "I'm here for you" and proved it.

No comments:

Post a Comment