Background

Friday, 13 November 2015

Terengganu - Day 3 (10 November 2015)


Hari ketiga dan terakhir berada di negeri yang penuh keimanan ni. Hehe :) First of all, mesti la having breakfast kan kan kan. Lepas makan je, cuaca macam panas terik, so memang tak fikir nak swim lagi dah. Dalam kepala, ada kuda je. Hahaha :D Maka, Wawqa dan suami pun jalan-jalan la cari kuda sementara Halid dan Ana keluar pergi cuci kereta @_@ Jalan punya jalan punya jalan.... Ehhhhh... Kudaaaa... Yeayyyy!!! Punya la happy... Hehehe :) Terengganu Equestrian Park tu tak jauh pun dari Prinzpark.. Jalan kaki 5 - 10 minit je bergantung kepada kelajuan anda berjalan.

Kuat!!!

Ha tak larat!!! Hahahaha :D

Yeay... nampak kuda!!!!


Alololo....omey nye iyeeeeeee!!!!


Ecehwahh!!! Konon!! Hahahaha :D

Ready for a ride :)

#abstrax

Yeay!!! Dapat naik kuda!!!

Naik kida kat sini murah je iaitu RM5 per round. So Wawa buat 2 pusingan.. Arribaaaaa :D

Ni full rates untuk semua aktiviti yang ada di Terengganu Equestrian Park



Ehhh..orang suh pandang kamera dia gi cium kita pulak...erggghhh!!! @_@


Bila kau belum siap pose dan camera man dah snap gambar kau!!! Tarah je la labu.. :)





Pemandangan pantai yang cukup bersih dan cantik.. Sebab apa cantik?? Sebab tak ramai yang datang untuk mandi di sini. Mana tak nya, tempat ni tersembunyi sikit. Pun tak jauh dari Prinzpark cuma pemandangannya terhalang dek ala ala tebing. So ada laluan nak ke tepi pantai ni.


Tada~ Ni la laluan nak ke tepi pantai tu..huhu.. So memang tak nampak la kannnn...

Okay, habis cerita pusing-pusing sekitar Prinzpark.. Conclusionnya kalau stay kat Prinzpark ni, banyak aktiviti yang kita boleh buat. Swimming, bowling, berkuda, mandi tepi pantai.. Ha, nak apa lagi.. minta je.. Miahahahaha :D

Lepas dah bermandi peluh dek pancaran matahari yang mengelabukan kulit ni, Wawa dan Fendi pun balik hotel siap-siap mandi untuk check-out.

Dah siap, macam biasa la kena tunggu pengantin baru tu bersiap turun. Hahaha :D Asik kena tunggu je laaaaa... So Wawa adan Fendi sempat la bagi ikan makan sisa-sisa roti yang dibekalkan masa dalam perjalanan datang ke Terengganu. Banyak woooo ikan-ikannya..

Berpeluh suami.. Memang terik matahari memancar :D



Settle je loading barang dalam kereta, kami terus bergerak ke pekan. Nak membeli-belah sikit :)


Singgah untuk bergambar jap

Belakang tu ada i love KT.. Tapi tak nampak pula. Ampunnnn :D

Tada~ Sampai dah....Pasar Payang.. Syurga membeli keropok kering dan kain batik canting. Tapi Wawa tak minat kain batik ni bukan apa, cepat berkedut. Cukup la 2 3 pasang yang ada kat rumah tu. Huhu~



Maaf, mak busy shopping @_@



Once done, we make a move to next pit stop which is Kak Yah Keropok Lekor...


Ni harga untuk keropok kecil

Ni harga untuk keropok besar
Rasa keropok dia ngam ngam soi... enak dimakan panas-panas.. kalau sejuk, keropok lekor mana pun jadi tak sedapppppp @_@


Nah.. ni address kedai Kak Yah tu..
Cuba la keropok Kak Yah ni. Pada saya sedap. Kalau potong kecil-kecil dan goreng lagi sedap. Rasa ikan yang sungguh padu!!! Hehehe :) Btw, lain orang lain tekaknya ye tak?

Next kami teruskan perjalanan untuk pulang ke rumah. Kami ikut jalan pantai. So dapat lah singgah tepi-tepi pantai untuk bersantai.




Okayyyyy.. sampai situ je perjalanan kami..Syukur Alhamdulillah segalanya berjalan lancar dan cuaca baik-baik je kat pantai timur masa kami datang. 

Owh ya.. as a conclusion on tol dan minyak.. huhu~

Plus minus la k. Nak bagi exactly memang tak dapat, hohoho @_@


Tol Gombak = RM6.00
Tol Bentong = RM3.50
Tol Karak - Jabor = RM21.00

Tol ni semua sehala tau. Kalau nak rate 2 hala, darab sendiri. Hahahaha :D 

And lastly total minyak RM120 pergi balik dan jalan-jalan.

Sekian sahaja dari Wawa, wait for next trip k.. Hehehe :)

Assalamualaikum semua!!!!

No comments:

Post a Comment