Background

Friday, 13 November 2015

Terengganu - Day 2 (9 November 2015)


Untuk hari kedua di negeri Terengganu Darul Iman ni, kami mulakan dengan breakfast di hotel. Punya la banyak makan. Hahaha :D







9.30am mandi kat swimming pool. Dalam 1.2 - 2.4m. Kanak-kanak punya area pun ada. Sebab apa pilih untuk mandi pagi ni?? Sebab cuaca mendung, cun sangat, tak ada matahari.. maklum la, kulit tak berapa nak cerah, so tak kan nak kelamkan lagi kan kan kan.. hikhik :D







Eh...dah siap nak g jenjalan la.. hikhik :D


12.00pm bergerak ke muzium negeri Terengganu. Entrance seorang RM5. No camera allowed, tapi rules are made to be broken kan.. hahaha :D










Ada la snap gambar sikit-sikit kat dalam tu. Tapi mana entah gambarnye dalam simpanan.. ermmmm... jap ekkkk...






Ha tu la tu.. cukup la tu kan.. hehe :)

Pada jam 3.00pm pula, purut suda keruncung keruncung.. So, cari kedai makan untuk lunch. Cari yang dekat-dekat je sebab lepas tu nak pergi ke Taman Tamadun Islam which is located nearby dengan muzium tadi.

Gelojoh naw kau makan wawa oiiiiii.....

Nasi bajet :D
Kitorang makan kat area Pustaka Seri Intan, kedai makan nasi bajet. Nama kedai tak ada. Huhu~ Sangat bajet tapi sedap. 1 set (nasi, kari, ayam, timun dan air sirap) bersamaan RM3.50. Haaa... murahkannnnn :)

So, lepas settle penuhkan perut, sambung exercise lagiiii...

Taman Tamadun Islam, Terengganu.

Alamak... gambar dalam handphone tak tau mana pergi.. nanti Wawa update kalau jumpa ek. Dalam gambar tu ade few info pasal Taman Tamadun ni.

 


Tengok tu dia buat gaya comel @_@

Masjid Negara :)




Taj Mahal






Yang ni boleh masuk dalamnya :D


Rasa-rasanya ni kat monumen apa??

Nampak tak apa kat tengah tu.. Haaaa... tau kan... ok tak mau cerita dah.. hehehe :)



Penat wooo jalan dalam Taman Tamadun ni.. dengan panas terik matahari.. bila masuk kat tempat ada aircond je, wow!!! best!!! Hikhik..

Si Halid dan Ana, pusing habis tapi tak tuju 1 1 katanya. Tau tau je diorang call cakap dah kat dalam kereta.. Eh, Wawa tak habis pusin pusin taman astakona lagi pakcik oiii... Hahaha :D

Next destination is Masjid Kristal. Masjid yang cantik binaannya, dan terkenal di Terengganu ni. Masuk je Maghrib, lampu kat atas kubah masjid pun dan start lip lap lip lap @_@ Cantikkkkkk :)


Hahaha... Pun bolehhhh :D






SubhanAllah... Cantikkan.. Allah menjadikan manusia dengan akal yang tinggi untuk menjadikan sesuatu yang hebat :)

Haaaa... Habis sudah cerita taman-taman ni.. now lapauuuuu.. perut gegauuuuuuu... jom cari makannnnn..

Tempat makan ni Ana yang bawa. Not bad rasanya.. lets jom!!!!

Ramai juga orang yang datang makan di restoran ni

Nama kedai nan hado!!! Tak hengat pon.. Huhu~

Ermm.. dap dap.. seriously sedap!!!

Dah kenyang, dah penat, balik laaaa!!! Apa lagi. Hehehe :)

No comments:

Post a Comment