Background

Monday, 4 March 2013

One Step Closer - 03.03.2013

Syukur Alhamdulillah.. After almost 4 years berkenalan (2009-2013), we are now ENGAGED. Few weeks before engaged, tiba-tiba dapat pula panggilan sambung Master. So time tu agak berbelah bahagi sebenarnya nak sambung or tak study tu. Lepas fikir panjang, ok la, sambung je. Then we will see how. Makanya, registration Master tu adalah few days before bertunang. Huhu~ Ok la, tak yah panjang-panjang cerita pasal benda tu. Move on cerita yang major ni. My engagement, berlansung di kediaman nenek saya di Serdang Jaya, Selangor.

Untuk majlis bertunang ni, CATERING semua by my MAMA. Kesian mama penat memasak dari malam. Mama kata, dia lagi suka kalau dia masak sebab dia tau apa yang sedap untuk tekak dia. And kata mama lagi, selagi mama mampu masak (untuk 150-200 orang), mama akan masak. That is my MAMA!!! 


Next KHEMAH. Khemah saya sewa dengan pakcik saya je, AKBAR ENTERTAINMENT. Dia ada buat business sewa khemah dan PA system sekali. Contact number 0193834679. Cuma masa bertunang ni tak ada la saya ambil PA system. Majlis kecil-kecilan je pun. 




Then DOOR GIFT, in a beg ada AIR TIN ISOTONIK DAN APAM POLKA DOT. Tapi gambar tak da la. Ampun ya :) Ada juga candy buffet corner. Tapi yang biasa-biasa je. Candy corner ni prepared by Kak Tini, kawan kakak saya. Harga tak tau. Kena tanya kakak saya. Hehehe :)


Apa lagi?? Haaaa... MAKE UP DAN PELAMIN by D'CORA BRIDAL. Ni contact number owner, Pn Hasnah - 0125302513. Saya minta pelamin mini je. Asal ada. Tak perlu nak mewah-mewah sangat. Alhamdulillah nampak comel pelamin tu. And make up pun neutral je. Cantik!!! Thank you Achik!!! Baju adalah milik saya sendiri. Tempah pada tailor dan beading saya jahit sendiri.




PHOTOGRAPHER adalah FIZZY ILHAM - 0123321092.

Owh ya..BARANG HANTARAN - DIY.. Biasa-biasa je. Hehe :) Cuma yang dari pihak lelaki, dia hantar tempah kat orang lain. untuk bertunang ni semua barang naik. So that nikah nanti bawak yang perlu je. Ni semua hantaran dari pihak lelaki dan pihak perempuan.

 


Makanya, rombongan datang selepas waktu Zohor. Diwakili dan diketuai oleh ayah tiri saya, majlis pertunangan dan doa selamat berjalan dengan lancar.




Masa nak salam bakal mak mertua tu punya la shaking. Sampai dia tegur 'sejuknya tangan'. Mau nya tidak. Nebes hokey!!! Hahaha :D 


Syukur syukur syukur.. Alhamdulillah.. Selesai semuanya. Ikat insyaAllah 2 tahun since saya sambung belajar, Takut tak sempat cari duit dik oiiiiiii... Hahahah :D

Semoga sepanjang pertunangan ni, kami berdua mampu mengawal segala kata-kata dan perasaan untuk mengelakkan segala yang tidak diingini.




No comments:

Post a Comment