Background

Friday, 10 October 2014

Aidiladha 2014


Hai semuaaaa... Raya lagik!!! Hehehe :) Siapa tak suka raya.. Raya adalah moment paling best sebab time ni la kita semua 1 happy family get together makan-makan gelak-gelak. Kan kan kan... Hehe..

Ni nak share sikit je.. Kali ni punya raya, 1st time hokey, 1st time wawa belajar menganyam ketupat. Baik ketupat palas mahupun ketupat satay. Hohoho :D Punya happy bila berjaya siapkan.. Especially ketupat satay tu, pening pale... Sejam jugak nak siapkan.. Nasib tak mudah putus asa. Lepas dah berjaya buat 1 tu, dah makin laju buat. Best woooo.. Ketupat palas paling senang nak anyam kelongsongnye. Mihihi :D Kalau setahun sekali buat, memang tak sure la tahun depan ingat atau tak. Miahahaha :D

Ha ni Cik Burn dan Cik Nah ajar buat kelongsong ketupat palas.



Cik Nah pon belajar buat since kahwin nan Cik Burn sebab Cik Burn asal Kedah. Memang power bab bab menganyam ni..hihihi ;)

Ok. Yang ni hasil wawa anyam..



Ketupat palas ni memang mudah nak anyam. Cumanya diorang kata ada jantan ada betina. Ha, korang search lah sendiri cemane rupa jantan betina si kelongsong tu. 

Ha yang ni pulak ketupat satay... Wuuuuuuu~



Selepas sejam baru siap buat.. Hahaha :D

Ha itu je untuk raya aidil adha kali ni. Yang lain-lain macam biasa je.

Nah muka kesayangan saya :D



Akhir kata, SALAM AIDILADHA  semua :)

No comments:

Post a Comment